Váratlan Halep-nyilatkozat, miután kiesett a WTA-vb-ről: “Jó érzés tudni, hogy vége”


Simona Halep bevallása szerint hamar túltette magát azon, hogy nem sikerült bejutnia a Szingapúrban zajló WTA-világbajnokság elődöntőjébe – írja a Reuters. A román teniszező azzal vigasztalja magát, hogy jó évet tudhat maga mögött, hiszen pályafutása során először sikerült felküzdenie magát a világranglista első helyére.

Simona Halepnek győzelemre lett volna szüksége pénteken a vörös csoport utolsó mérkőzésén ahhoz, hogy bejusson a WTA-világbajnokság elődöntőjébe, de 6-3, 6-4 arányú vereséget szenvedett az ukrán Elina Szvitolinától.

“Jó érzés tudni, hogy vége, mert az elmúlt hónapok kicsit olyanok voltak, mint egy maratonfutás, amely alatt sok minden történt, és egy kis nyomás is nehezedett rám” – nyilatkozta Halep.

A román teniszező azt mondta, a Szvitolina elleni mérkőzésen “valamivel jobban” játszott, mint Caroline Wozniacki ellen, aki 6-0, 6-2-re győzte le.

“Minden tőlem telhetőt megtettem, és nagyon akartam nyerni, de egyszerűen nem jött össze. Szvitolina tényleg jól játszott, és megérdemelten győzött. Nem vagyok szomorú. Persze bánt, hogy veszítettem, de nagyszerű volt ez az év, és örülök, hogy most mehetek vakációzni” – tette hozzá Halep.

Azt állítja, könnyen túltette magát a vereség okozta csalódáson: “Hét perc alatt. Az öltözőben azt mondtam magamnak, hogy nagyszerű évet tudhatok magam mögött (…) Nagyon jó, hogy sikerült ranglistavezető lennem, ez volt a célom” – idézi a Reuters Halepet, aki csak abban az esetbe veszíti el a világelsőséget, ha a cseh Karolina Pliskova megnyeri a WTA-világbajnokságot.

A világ legjobb nyolc játékosát felvonultató szingapúri vb első mérkőzésén Halep legyőzte a francia Caroline Garciát, a második mérkőzésen azonban vereséget szenvedett a dán Caroline Wozniackitól, a harmadik körben pedig Elina Szvitolinának is sikerült felülmúlnia őt. Teljesítményéért a 304.000 dolláros pénzdíj mellett 500 ranglistapontot kap Halep.

A WTA-világbajnokság szombati elődöntőjében Karolina Pliskova Caroline Wozniackival, az amerikai Venus Williams pedig Caroline Garciával játszik a fináléba jutásért.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk