Vinícius távozik Székesfehérvárról


A brazil származású magyar válogatott hátvéd, Vinícius Paulo kilenc év után távozik a MOL Fehérvár FC-től.

A klub honlapjának híre emlékeztet arra, hogy a székesfehérvári csapat 2011-ben szerződtette az akkor 21 esztendős játékost, aki az azóta eltelt időben két bajnoki címet, illetve egy-egy Magyar Kupa-, Szuperkupa- és Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett.

Vinícius eddig 197 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, továbbá 43 nemzetközi tétmeccsen szerepelt a Fehérvár játékosaként. 2017-ben Székesfehérváron magyar állampolgársági esküt tett, majd nem sokkal később be is mutatkozott a magyar válogatottban egy Portugália elleni idegenbeli vb-selejtezőn. A nemzeti csapatban hét alkalommal szerepelt – áll a klub honlapján.

“Szeretném mindenkinek, csapattársaimnak, edzőimnek, a stáb tagjainak és a klubnál dolgozóknak, valamint természetesen a szurkolóknak és a városnak is megköszönni az elmúlt majdnem kilenc évet. Soha nem felejtem el az itt eltöltött időt és a közösen elért sikereket” – mondta Vinícius Paulo.

Kovács Zoltán sportigazgató elmondta, többször is tárgyaltak a játékossal szerződése meghosszabbításáról, azonban nem tudtak megegyezni, így a védő június 30. után szabadon igazolhatóvá válik.

“Vinícus a klub történetének egyik meghatározó alakja, akit mindig szívesen látunk majd Sóstón a jövőben is. Köszönjük a munkáját, amellyel számtalan sikerből vette ki a részét, további pályafutásához sok sikert kívánunk” – mondta Kovács Zoltán.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk