Vizes vb: Ilyen lesz a nyitóünnepség ma este


A budapesti vizes világbajnokság nyitóünnepségét már napok óta próbálják. Két főpróbát szerdán és csütörtökön rendeztek. A magyar idő szerint 21 órakor kezdődő ünnepség valóban látványosnak ígérkezik. A fény és a víz együttélése csodás lesz.

A július 30-ig tartó eseménysorozat megnyitójának közönségterülete – melyet hangosítással és kivetítővel is ellátnak a rendezők – a Széchenyi tér, a pesti felső rakpart (pesti korzó), az Erzsébet híd, a Várkert rakpart és a Clark Ádám tér lesz. A budai Vár fényfestése, a szökőkút-világítás és a tűzijáték is látható lesz ezekről a helyszínekről. A szerdai főpróba során a kivetítők meg nem üzemeltek teljes kapacitáson, de így is több százan, több ezren nézték az utolsó teszteket.

Az ünnepség pénteken 21 órakor kezdődik a Duna vizén kiépített alkalmi színpadon, amelyet négy darab 1600 tonnás uszályból alakítottak ki. A mintegy félezer táncost megmozgató és csaknem kétórás programban szerepel a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és az ExperiDance Production mellett több amatőr néptáncegyüttes, artisták, akrobaták, modern- és balett művészek, s ritmikusgimnasztika-csapat.

A világbajnokság megnyitóján félezren táncolnak majd egyszerre: a produkció végigvezeti a nézőt az ország történelmén, amelyben mindig kiemelt szerep jutott a víznek, elsősorban a Dunának.

A sztárvendég CeeLo Green háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes lesz.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk