A romániai cigányok vállalnák a falépítést az USA és Mexikó határán: Dorin Cioabă levele Donald Trumphoz


Levelet intézett a Amerika elnökéhez az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă, felajánlva Donald Trumpnak, hogy a romák megépítik a Mexikó és az Amerikai Egyesült Államok közötti falat, mert nincs munkájuk, és anyagilag „igen gyengén” állnak.

„Beiktatása alkalmából a romák nevében jó egészséget kívánok és Isten áldását kérem a világbéke és a haladás érdekében hozott döntéseire. Ugyanakkor az általam képviselt nemzetiség támogatásáról biztosítom projektjei megvalósításában, és ajánlatot tennék egy együttműködésre: a romák megépítenék a falat Amerika és Mexikó között. Olcsón dolgozunk, mert a romáknak nincs munkahelyük, és igen gyenge anyagi helyzetben vannak. Nem utolsósorban tájékoztatom, hogy a romák jó fémmegmunkáló szakemberek, képesek tehát megvalósítani az ön elképzelését” – részletezi a levél.

Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete azt nyilatkozta kedden, Galacon, hogy nem volt tudomása arról a levélről, amelyben az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă felajánlotta Donald Trumpnak, hogy a romák megépítik a Mexikó és az AEÁ közötti falat, de úgy véli, az amerikai elnök vélhetően azt szeretné, hogy a falat amerikaiak építsék.

Donald Trump január 25-én rendelte el egy fal építését a 3200 kilométer hosszú mexikói határon. Az Egyesült Államok elnöke közölte: a fal tervezését már elkezdték, kivitelezéséhez hat hónapon belül hozzálátnak.

Háromszék

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk