“Alkalmatlan a komoly dolgokra!” – Vitray miatt távozott a közmédiától Gundel


Vitray Tamás miatt távozott a Magyar Televíziótól Gundel Takács Gábor 1996-ban. Magyarország egyik legnépszerűbb televíziósa csütörtök este, a Story4 Tv Arckép című műsorában lebbentette fel a fátylat karrierjének erről a fájdalmas pontjáról, írja a Blikk.

Gundel 1983-ban kezdett a Magyar Televízió sportosztályán, ám egy évvel a nagy lehetőség, az 1996-os atlantai olimpia előtt távozott az Eurosporthoz. Mint kiderült, nem teljesen önszántából – nem találták ugyanis a közös hangot az ikonikus főszerkesztővel, a most 84 éves Vitray Tamással. Úgy érezte, csak kisebb feladatokat kap amolyan beugróként, holott megérett már a nagyobb kihívásra, például egy saját sportágra, ám az erre kapott válasz felért egy arculcsapással.

– Erre ő nem adott lehetőséget. Jeleztem, szeretnék továbblépni, de nem tudok, mire ő azt mondta, úgy látja, a képességeimnek megfelelő feladatokat látok el. Ezt a mondatot sosem fogom elfelejteni, fájt – vallotta be Gundel Takács Gábor, hozzátéve, ezt az ellentétet azóta sem oldották fel a hazai televíziózás élő legendájával, Vitray nem jelezte, felülbírálta-e azóta akkori véleményét.

– Ő nem az az ember, aki ad ilyen jelzéseket. Magánakvaló, nem nagyon ment el eseményekre, ahova meghívták, nem voltak barátai sem. Ezt azóta sem beszéltük meg, sem ő nem keresett engem, sem én őt. De nincs bennem fullánk, mert az eltelt idő azt mutatja, talán abban igazam volt, nem biztos, hogy a képességeimnek megfelelő feladatokat láttam el akkor – mondta Gundel.


Sokoldalú műsorvezető

Gundel Takács Gábor 1983 és 1995 között volt a TeleSport munkatársa, majd az EuroSporthoz igazolt, de közben dolgozott a Rádió Bridge-en és a Danubiuson is. Volt a Tenisz magazin főszerkesztője is, mielőtt a Sport Tv és a TV2 érintésével visszatért az Mtv-hez. Közvetített foci-vb-t, Eb-t, Bajnokok Ligáját, olimpiai eseményeket, a TV2-n ő vezette az Áll az alku!-t, míg az MTVA-nál a sport mellett az Eurovíziós Dalfesztivált is ő kommentálta, ahogy többek között a Játék határok nélkül, A társulat, A Dal, Az örökös és a Csináljuk a fesztivált! műsorvezetője is volt.

Blikk

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk