COVID-19-betegségben, 112 éves korában elhunyt az ország doyenje


COVID-19-betegségben elhunyt Franciaország legidősebb férfija a délkeleti Vienne város kórházában, kedd este. Marcel Meys 112 éves volt.

December 2-án került kórházba, az utóbbi napokban pedig rosszabbodott az állapota. Bár oxigént kapott és az orvosok mindent megtettek, hogy segítsenek rajta, nem tudták megmenteni az életét.

Marcel Meys a helyi mentőszolgálat egykori alkalmazottjaként túlélte mindkét világháborút, 1998 óta volt özvegy. Bár rosszul látott és hallott, az agya jól járt, így egyedül élt, és boldog volt, hogy Saint-Romain-en-Gal-i otthonában lakhat – mondta el egyetlen lánya, Nicole Boiron.

Marcel Meys-t október 5-én nyilvánították Franciaország legidősebb emberévé, miután Jules Theobald, egykori martinique-i halász ugyancsak 112 évesen elhunyt Fort-de-France városában. Mindössze 15 nap hiányzott ahhoz, hogy minden idők legidősebb francia férfijává nyilvánítsák. Jules Theobald ugyanis 112 évesen és 171 naposan halt meg, Marcel Meys pedig 112 évet és 156 napot élt – írta az Agerpres.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk