A death metál nagyágyúja Budapesten lép fel


Hat év után ismét In Flames-koncert lesz Budapesten. A death metál színtér egyik legsikeresebb csapata május 22-én a Barba Negra Trackben játszik – közölte a szervező Live Nation szerdán az MTI-vel.

Az In Flames 1990-ben alakult Göteborgban, és a dallamos death metál egyik megteremtőjeként vált világhírűvé. A zenekar eddig tizenhárom stúdióalbumot készített, számos sikeres világkörüli turnét csinált végig, több millió lemezt adott el és hatalmas rajongói bázissal rendelkezik.

Az együttest Jesper Strömblad alapította (ő 2010-ben távozott), a jelenlegi felállásból Björn Gelotte gitáros és Anders Fridén énekes a legrégebbi tag (mindketten 1995-től), mellettük Niclas Engelin (gitár), Bryce Paul (basszusgitár, vokál) és Tanner Wayne (dob) szerepel az In Flamesben.

A kezdetek dallamos death metálja az elmúlt másfél évtizedben egyedi hangzásvilággá fejlődött, különösen az A Sense of Purpose (2008), a Sounds of a Playground Fading (2011) és a Siren Charms (2014) című lemezeken hallható ez. Legutóbbi, tavaly megjelent albumuk, az I, the Mask felvételei Los Angelesben zajlottak a többszörös Grammy-jelölt producer, Howard Benson közreműködésével. Az anyag vezette az amerikai rocklistát, de Svédországban és Ausztriában is az élre jutott.

Az In Flames olyan zenekarokkal turnézott korábban, mint a Judas Priest, az Avenged Sevenfold vagy a Disturbed.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk