Erdélyben nem volt még ilyen: nagyszabású szabadtéri koncert Csíkszereda főterén


Magyarországi és erdélyi énekesekből álló egyesített kórus, valamint a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar részvételével nagyszabású szabadtéri koncertet tartanak szombaton Csíkszereda főterén a Kodály-év keretében – közölték a szervezők.

A koncerten 260 énekes alkotta egyesített kar és 70 tagú zenekar lép fel Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas érdemes művész vezényletével. A koncerten Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus című művét, Tolcsvay László zenéjére és Tolcsvay Béla szövegkönyvére készült Magyar mise című zenés rockoratóriumát, valamint az Erdélyben született és az idén 70. évét betöltött Orbán György egyik hangszeres zenekari művét adják elő.

A koncertet az Énekel az ország mintájára szervezik meg először Erdélyben.

A projekt erdélyi felelőse a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem docense, Orosz-Pál József szerint jó összefogásnak bizonyult a terv, hiszen Erdélyben nem volt még ilyen szabadtéri szimfonikus koncert, amelyen 160 romániai és 100 magyarországi kórustag vesz részt.

Az erdélyi kórustagok június 30. és július 2. között Székelyudvarhelyen egy intenzív tábor keretében készültek fel az előadásra. A szombat esti produkción a budapesti énekesek mellett marosvásárhelyi bukaresti, brassói, szovátai, kolozsvári, székelyudvarhelyi és szászcsávási kórustagok lépnek fel.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk