Népemért vállalom Marosvásárhelyen


Népemért vállalom című, Márton Áron tiszteletére íródott zeneművével csatlakozott a Márton Áron Emlékév programsorozatához a marosvásárhelyi Mustármag Énekegyüttes. 96 taggal állt a Kultúrpalota színpadjára az Énekegyüttes. A Szent Imre Kollégium diákjai ezúttal is hivatásos zenészekkel illetve csíkmadarasi lelkes gyerekcsoporttal egészültek ki. Több mint hétszázan gyültek össze a zenemű immár ötödik marosvásárhelyi bemutatójára.

Az estet a Márton Áron Emlékév programbizottság részéről, Gondi Mátyás, a Pro Patria Egyesület elnöke nyitotta meg. Beszédében üdvözölte a Mustármag Közösség film-misszió kezdeményezését illetve Márton Áron személyét méltatta, kiemelve, hogy a püspök aki kiállta a történelem viharait a mai ember számára is példa lehet. A Maros Megyei Múzeum részéről Soós Zoltán köszöntötte a közönséget hangsúlyozva, hogy az emberkatedrális, Márton Áron olyan értékeket képviselt, amelyek évszázadok alatt megtartották a magyarságot. Boros Emese énekesnő az alszegi lány szerepét énekelte. A bemutatót követően arról beszélt, hogy nem tud elég hálás lenni azért, hogy ebben a zeneműben énekelhet: ,,…csíkszentdomokosiként külön élményt jelent az, hogy ilyen formában tudja átadni Márton Áron szellemiségét.” Lőrincz Csaba fogorvos, szólistaként és a kórusban énekelve is feltűnt a színpadon. Ő azt vallja, hogy a zenemű üzenete a hétköznapokban is segíti abban, hogy a közösségért dolgozzon. Kedden este 121. alkalommal állt színpadra a Mustármag Énekegyüttes.
Az előadás sikereit nem csak az énekesek felkészültsége, hanem a technikáért felelős Gölner Károly hangmérnök lekiismeretes munkája és hozzáértése is segíti. A zenemű bemutatása folytatódik. Legközelebb Sepsiszentgyörgyön a Székely Mikó Kollégium konferencia termében kerül sor a zenei szolgálatra március 12-én, este 6 órától. sajtóközlemény

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk