Vadvilág: Koncz Zsuzsa az Arénában mutatja be 40. albumát


Koncz Zsuzsa énekesnő sajtótájékoztatót tart Budapesten 2016. november 8-án. Az énekesnő Vadvilág címmel elkészítette negyvenedik stúdióalbumát, amelyet 2017. március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutat be. MTI Fotó: Balogh Zoltán


Vadvilág címmel negyvenedik stúdióalbumát készítette el Koncz Zsuzsa. A népszerű énekesnő az anyagot március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be.

“Annyi minden történt előző lemezem, a 2013-ban megjelent Tündérország óta, olyan sok mindenről kellett szólni, hogy állandó szerzőimmel és zenészeimmel belevágtunk a munkába. A Vadvilág egyik kulcsdala Ady Endre Történelmi lecke fiúknak című verséből készült Bródy János megzenésítésében, a másik a billentyűs Závodi Gábor által komponált Sírva vigad a magyar, ami nemzeti önismereti tétel” – mondta Koncz Zsuzsa a keddi fővárosi sajtótájékoztatón.

Bródy János megjegyezte, hogy Koncz Zsuzsa szeret verseket énekelni, és a Történelmi lecke fiúknak című költeményre a miniszterelnök hívta fel a figyelmét, amikor a közelmúltban a Parlamentben egy képviselői kérdésre azt válaszolta, “Ha összeszakad Ég és Föld”, akkor is töretlen a bizalma a jegybankelnökben.

“Utánanéztem a versnek, és azt láttam, Ady ezt a sort úgy folytatta, +Mégis más lesz Magyarország+” – tette hozzá Bródy János, aki szerint a lemez a mai időknek megfelelő és adekvát mondanivalójú lett.

A rockos hangzású lemez hét dalában működött közre zeneszerzőként és/vagy szövegíróként Bródy János, a hangmérnöki és zenei produceri feladatokat is ellátó Závodi Gábor, valamint a gitáros Maróthy Zoltán három számot jegyez, a további szerzők között van Tolcsvay László, Gerendás Péter és Müller Péter Sziámi.

Koncz Zsuzsa énekesnő (elöl) Tiba Sándor dobos, Maróthy Zoltán gitáros, Bródy János énekes, zeneszerző, Müller Péter énekes, zeneszerző, Závodi Gábor zeneszerző, II. Lengyelfi Miklós basszusgitáros és Gerendás Péter zeneszerző (b-j) társaságában budapesti sajtótájékoztatóján 2016. november 8-án. Az énekesnő Vadvilág címmel elkészítette negyvenedik stúdióalbumát, amelyet 2017. március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutat be. MTI Fotó: Balogh Zoltán


Az énekesnő zenekarában játszó Maróthy Zoltán a sajtótájékoztatón azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy a 2013-as Tündérország-lemezhez hasonlóan (Bródy szövegével) ismét ő írhatta az album címadó dalát, az Ingoványos vad világot. Az anyag mindenese, Závodi Gábor Koncz Zsuzsa precizitását emelte ki, ahogy egyfajta művészeti vezetőként minden apró momentumra odafigyel a lemezfelvételeken. II. Lengyelfi Miklós basszusgitáros évtizedek óta dolgozik együtt Koncz Zsuzsával; mint most fogalmazott, a dalok vadonatújak, a metódus, a mondanivaló, a szellemi háttér viszont a régi.

Koncz Zsuzsa elmondta, hogy a Hungaroton kiadó felkérése a lemez elkészítésére, illetve a Broadway rendezvényszervező cég megkeresése egy jövő tavaszi Aréna-koncertre nagyjából egy időben történt.

A művész márciusban tizenegyedik alkalommal lép az Aréna színpadára, holott legutóbbi, 2014-es Aréna-koncertje előtt felvetődött benne, hogy az lesz az utolsó. “Egy ilyen fellépésen olyan koncentrált hangulat- és energiaáradás van, hogy az egy előadó számára nagyon sokat számít”. Zenekarában a már említett Závodi Gábor, Maróthy Zoltán és II. Lengyelfi Miklós mellett Tiba Sándor dobol.

Az MTI kérdésére Koncz Zsuzsa azt mondta, egyelőre nem akarja elárulni, kiket szeretne vendégnek elhívni a színpadra a jövő márciusi Aréna-koncertre.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk