“Vâltoarea mureşeană” de anul acesta s-a anulat


În ciuda planurilor anterioare, ediţia de anul acesta a seriei de evenimente culturale “Vâltoarea mureşeană” se anulează, au anunţat organizatorii marţi.

În comunicatul remis agenţiei ungare de presă MTI, echipa de organizatori precizează: cu toate că organizatorii de festivaluri au anunţat unul după altul că evenimentele lor care pun în mişcare mari mase de oameni nu vor mai avea loc anul acesta, multă vreme nu au vrut să renunţe la seria de manifestări. Ei s-au aşteptat ca restricţiile impuse în urma situaţiei epidemiologice create în primăvară să se atenueze cu venirea toamnei, în consecinţă s-au pregătit pentru contracararea dificultăţilor situaţiei de epidemie prin înregistrarea participanţilor, reducerea publicului la minim, distanţiere socială şi transmisii live.

Până la urmă, luând la cunoştinţă poziţia Direcţiei pentru Sănătate Publică a Judeţului Mureş şi experienţa altor organizatori de evenimente, organizatorii “Vâltorii mureşene” au decis să renunţe.

“Un factor important în luarea acestei hotărâri a fost faptul că, din cauza restricţionării trecerii frontierei şi a obligativităţii de a intra în carantină, am fost nevoiţi să renunţăm la toţi invitaţii din străinătate, astfel încât nu am fi putut asigura nivelul calitativ cu care am obişnuit publicul în ultimii ani. Totodată credem că esenţa Vâltorii constă în clipele trăite în comunitate, în paharele ciocnite împreună, în îmbrăţişări şi întâlniri, iar toate acestea sunt incompatibile cu respectarea prevederilor actuale privind distanţarea”, se arată în comunicat.

Organizatorii şi-au declarat intenţia de a recupera în cursul anului întâlnirile şi programele amânate, odată ce situaţia epidemiologică şi reglementările de sănătate publică o vor permite.

În prealabil, echipa organizatoare anunţase că “Vâltoarea mureşeană”, festivalul cultural al maghiarilor din Târgu-Mureş se va desfăşura în perioada 11-13 septembrie sub o formă diferită, într-un alt loc, adresându-se unui public organizat în grupuri mai reduse, cu eliminarea oricărei posibilităţi de contagiere.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk