Heteken belül jönnek az új Facebook Like gombok


Globálisan is elérhetőek lesznek a Facebookon az új like gombok. A tetszik mellé hat új gomb érkezik. A Bloomberg gazdasági lapnak adott interjúban jelentette be a Facebook, hogy “heteken belül” globálisan, így nálunk is elérhetővé válnak az új lájk gombok – írja az ite. A Facebook az elmúlt hónapokban több országban is tesztelte az új tetszik gombokat, amelyek a Facebook Reakciók elnevezést kapta.

A love, a haha, a yay, a wow, a sad és az angry, amiket magyarra a szeretem, a vicces, a szuper, a hűha, a szomorú és a mérges nevekre lehetne fordítani.
A kísérlet során a Facebook szociológusok bevonásával finomította az új gombokat és azok megjelenését a végső változat kiválasztásához. A tesztelés során a párizsi merényletek komoly mérföldkövet jelentettek. A tesztelő országokban a felhasználók tömegesen használták az új gombokat, ami mutatja ezek sikerét. “Szerethetsz valamit, vagy szomorú lehetsz valami miatt, esetleg mérges. Az emberek az okostelefonokon nem szeretnek gépelni, és a tetszik gomb nem mindig fejezte ki azt, amit éreztek” – nyilatkozta a cég szóvivője a Bloombernek. Az új gombok nem lesznek azonnal láthatóak a Facebookon, hanem az egeret a Tetszik gomb fölé navigálva válnak majd elérhetővé. Bár pontos dátumot a szóvivő nem mondott, azt nyilatkozta heteken belül mindenhol elérhetőek lesznek az új gombok. ►Új Szó

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk