DNA-s házkutatás Horváth Anna kolozsvári alpolgármester irodájában


Horváth Anna alpolgármestert is érinti az a házkutatás, amelyet az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) végez hétfő reggel óta a kolozsvári városházán – közölték az AGERPRES hírügynökséggel jogi források.

Gheorghe Şurubaru, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal városmenedzsere ugyanakkor hétfőn azt nyilatkozta, nem tudja, milyen ügyben vizsgálódnak a DNA ügyészei.

A polgármesteri hivatal szóvivője, Oana Buzatu az AGERPRES érdeklődésére úgy nyilatkozott, nem kaptak semmiféle igénylést a DNA részéről.

‘Nem kaptunk semmiféle hivatalos dokumentumot a DNA-tól. Általában ilyen esetekben kapunk egy átiratot, amelyben kérik, hogy bocsássunk rendelkezésükre különböző dokumentumokat, és ebből rájöhettünk, hogy milyen ügyben vizsgálódnak. De most nem érkezett ilyen kérés’ – mondta Oana Buzatu.

A DNA ügyészei állítólag reggel távoztak a polgármesteri hivatalból, de később visszatértek, és Horváth Anna alpolgármester irodájában végeznek házkutatást.

A DNA reggel közleményt adott ki, amelynek értelmében kilenc helyszínen zajlik házkutatás hétfőn Kolozsváron, ezek közül kettő egy közintézmény székhelyén. A közlemény szerint ügyészek 2014 és 2016 között elkövetett feltételezett korrupciós ügyletekkel kapcsolatosan vizsgálódnak.

A másik hét házkutatás magánszemélyek lakásán, illetve cégszékhelyeken zajlik – áll még a közleményben.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk