Megszólalt Ilie Stan, elmondta, miért volt kénytelen távozni az ASA-tól


Szakmailag elfogadhatatlan helyzetbe került az ASA edzője: a marosvásárhelyi futballklub 1. ligás csapatának kispadjáról hétfőn délután menesztett Ilie Stan elmondta, miért volt kénytelen szerződést bontani munkaadójával, írja a DigiSport TV honlapja.


Korâbban írtuk: Menesztették az ASA edzőjét


“Nem vagyok a felmosórongyuk! Itt rabszolgaság van! Előírták nekem az egyik játékos kötelező szerepeltetését, így bár tizenegyen játszottunk, valójában csak tíz játékossal számolhattunk. Az egyik vezetőségi tag fiáról van szó. Felháborító, már nem bírtam ilyen körülmények között dolgozni. Nem mondhatom el, hogy kiről van szó, barátilag búcsút intettünk egymásnak, én pedig megyek tovább a magam útján. Az egész nyomást, amely a csapatra nehezedett… magamra vettem, hogy a játékosok ne érezzenek belőle semmit. Sok sikert a fiúknak” – nyilatkozta Ilie Stan a Pro Sport című lapnak.

A nyilatkozatot idéző internetes újság szerint az a játékos, akiről a távozott szakvezető beszélt, a 22 éves Tiberiu Petriș, egy marosvásárhelyi üzletember fia. A középpályás poszton szereplő labdarúgó 7 mérkőzésen összesen 142 percet töltött a pályán ebben az idényben.

Ilie Stan szomorúságának is hangot adva kijelentette, meggyőződése, hogy ha hagyják nyugodtan dolgozni, el tudta volna kerülni a kiesést a csapattal.

“Sikerült aktiválni Velayos-t, aki a spanyol 3. ligából tért vissza, a csapat hasznos tagjai lettek a 2. ligából szerződtetett játékosok, akikben én láttam fantáziát, bevált Ferfelea és Bănel Nicoliță is, sikerült előrelépnünk, és a jobb csapatokat is meg tudtuk szorongatni. A két pillérre, Mureșanra és Marius Constantinra alapozva ütőképes gárdát raktam össze, és most sír a lelkem, mert távoznom kell” – mondta még Ilie Stan.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk