Románia ötödik a női kézilabda Európa-bajnokságon


A román válogatott az ötödik helyen fejezte be a Svédországban zajló női kézilabda Európa-bajnokságot, miután a pénteki helyosztón, Cristina Zamfir utolsó másodpercben lőtt góljával 23-22-re legyőzte Németország csapatát. Ez a román csapat legjobb eredménye az utolsó három Eb-n, a 2012-es 10., és a 2014-es 9. hely után.

A román és német csapat csapat fej-fej mellett haladt az első félidőben, ezt az eredmény is tükrözte, a szünetben 11-11 volt az állás. A második félidő elején a román válogatott három góllal elhúzott, 15-12 (34. perc), ám a németek négy perc múlva 15-15-ön kiegyenlítettek. Az meccs végén 21-20-ra (51.) és 22-21-re (57.) is a németek vezettek, de az alig 20 éves László Krisztina 37 másodperccel a vége előtt kiegyenlített. Az utolsó támadást a németek vezethették, ám Cristina Zamfir megszerezte a Wohlbold által elejtett labdát és egyetlen másodperccel az utolsó sípszó előtt megszerezte a győztes gólt. A hatosra bevetődő Zamfir csúnyán ütközött Clara Wolteringgel, a német kapust koponyasérüléssel szállították kórházba.

A csapatok:
* Románia: Denisa Dedu (11 kivédett lövés), Yuliya Dumanska (2 kivédett lövés) – Aneta Udriştioiu (3 gól), Szűcs Gabriella (2), Geiger Melinda (1), Crina Pintea (2), Eliza Buceschi, Cristina Florică, László Krisztina (3), Ana Maria Iuganu (1), Laura Popa, Cristina Zamfir (6), Oana Manea, Mădălina Zamfirescu (1), Florina Chintoan (1), Laura Chiper (3).
* Németország: Clara Woltering (11 kivédett labda), Dinah Eckerle – Saskia Lang (1), Jenny Karolius (3), Meike Schmelzer (3), Anna Loerper, Julia Behnke (1), Kim Naidziniavicius (2), Anne Hubinger (3), Emily Bolk (1), Svenja Huber (5), Lone Fischer (1), Kerstin Wohlbold (1), Alicia Stolle (1).

Játékvezetők: Kjersti Arntsen és Guro Roen (Norvégia).

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk