Éjjeli kijárási tilalom Marosvásárhelyen a hétvégétől


Marosvásárhelyen is meghaladta a fertőzöttségi arány a 6 ezreléket, így a megyeszékhelyen is kötelezővé válik a kültéri maszkviselés, és hatályossá válik a hétvégi kijárási tilalom.

Az egészségügyi igazgatóság legfrissebb kimutatása szerint egyébiránt Maros megyében jelenleg négy településen van szükség szigorúbb járványvédelmi szabályokra: a megyeszékhelyen (6,03) kívül Marosszentkirályon (7,82), Marosszentgyörgyön (6,75) és Mezőkirályfalván (6,03) is.

Ezeken a településeken éjjeli kijárási tilalom lép életbe este 8 és reggel 5 óra között pénteken, szombaton és vasárnap, amely alól mentesülnek azok, akiket beoltottak koronavírus ellen, illetve nemrégiben átestek a betegségen, és ezt nyomtatott vagy digitális dokumentummal kérésre igazolni tudják. Indokolt esetben azok is elhagyhatják otthonukat, akik nem esnek ilyen besorolás alá, azonban ők saját felelősségre megírt nyilatkozatot kell kitöltsenek indulás előtt.

Marosszentkirályon a hét minden napján érvényes a kijárási tilalom, mivel a fertőzöttségi arány meghaladta a 7,5 ezreléket.

Maros megyében 28 település esik vörös besorolás alá (a járvány terjedési mutatója 3,01 és 6 közötti), illetve 22-t sárga jelzéssel (2,01-3) tüntettek fel az egészségügyi igazgatóság jegyzékén.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk