Fennakadások az autós közlekedésben Marosvásárhelyen, a parajdi sóbánya dolgozóinak sztrájkja miatt


A közlekedésben okozott fennakadásokat a parajdi sóbánya alkalmazottainak sztrájkja. A Marosvásárhely utcáinak járhatóvá tételével megbízott vállalat ugyanis kifogyott sótartalékából.

Cosmin Balga, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szóvivője arról tájékoztatott, hogy az utóbbi napokban beállt hideg és havazás miatt az útkarbantartó vállalat kifogyott a sókészletéből, ami azért jelent gondot, mert mínusz 5 Celsius-fok alatt már ez az egyetlen valóban hatásos csúszásgátló. Cosmin Blaga hozzátette, keresik a gyors megoldást a sótartalékok feltöltésére.

A parajdi sóbánya dolgozóinak sztrájkja február 22-én kezdődött. A vájárok elégedetlenek a bérezéssel és követelték a vállalat vezetőségének leváltását.

A bányavállalat vezetősége ezzel szemben azt állítja, hogy a hatályos törvények nem teszik lehetővé a fizetésemelést.

A parajdi sóbánya kedd reggel ismét elindította a sószállítmányokat, miután Hargita megye prefektusa figyelmeztette a vezetőséget és a sztrájkolókat, hogy jelen meteorológiai körülmények között nemzetbiztonságot érintő kérdés az utak járhatóvá tétele.

Seprődi Zoltán, a parajdi sóbánya igazgatója azt mondta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a sztrájkolók megértették a helyzetet és beleegyeztek, hogy lehetővé teszik a sószállítmányok útnak indítását. A kitermelés és a turisztikai tevékenység továbbra is szünetel a sztrájk miatt.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk