Fontos bejelentés az áprilisi nyugdíjakról


Jó hírről tájékoztatta a nyugadíjasokat a munkaügyi miniszter hétfőn. A haszonélvezők megbecsléséhez alkalmas számadatokat az Országos Statisztikai Hivatal közölt, ugyancsak hétfőn. A Libertatea felvételén Violeta Alexandru munkaügyi miniszter látható, védőöltözékben.

Áprilisban a megszokottnál korábban folyósíthatják a nyugdíjakat, legalább is igyekeznek így tenni, jelentette be hétfőn a munkaügyi miniszter. A költségvetésben rendelkezésre áll a szükséges összeg, és a húsvéti ünnepekre való tekintettel megpróbálják minden időskorúnak korábban kiutalni a havi járadékot, mondta Violeta Alexandru.

Romániában egyébként tavaly átlagban 5,1 millió nyugdíjast tartottak nyilván, 50 ezerrel kevesebbet, mint 2018-ban, az átlagnyugdíj értéke pedig 1292 lej volt, azaz 10,2%-kal több, mint az előző évben, derül ki az Országos Statisztikai Hivatal (INS) által ugyancsak hétfőn közzétett adatokból. Tavaly ugyanakkor valamivel több mint 1 millió nyugdíjas részesült szociális minimál-nyugdíjban országszerte.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk