FOTÓ Sokk! Mindössze 16 kg-os a 19 éves lány


Fejlettségét tekintve 5-6 éves gyereknek néz ki a 19 éves lány, aki csak kecsketejet és cukros vizet kapott táplálékul egész életében: magassága 118 cm, súlya 16 kg. Adina a moldvai, Suceava megyei Moldovita településen él, egy hat gyerekes család tagja, és van egy ikertestvére, aki tőle eltérően normálisan fejlett. Anyja, aki skizofréniás, beteges kapcsolatot ápolt vele, újszülött gyerekként tekintett rá mindvégig, és ennek megfelelően nem is adott neki enni egyebet, mint egy bébinek szokás.

Különös, hogy környezetük, ismerte a helyzetet, nem tett semmit a lány érdekében. Most egymásra hárítják a felelősséget. Apja azt mondta: tudomása szerint azért evett csak tejet, mert mást nem szeretett semmit. “Egyszer arra gondoltam, hogy előbb-utóbb elpusztul. Örülök, hogy nem tette” – mondta, amikor a hatóságok kérdőre vonták.
A családorvos szerint nem az ő dolga volt, hogy értesítse a felelős hatóságokat. “Ami rajtam múlt, megtettem. Amikor kellett, megvizsgáltam, és felírtam a szükséges tablettákat. Tévedés lenne elválasztani az anyjától, hiszen erős kötelék van közöttük” – mondta Sorina Rusu. A helyi önkormányzat által foglalkoztatott szociális asszisztens sem tartja hibásnak magát. “Én már 2007-ben is megpróbáltam bevinni a campulungi kórházba, de nem akart velem jönni” – magyarázta Cristina Hauca. Adinát jelenleg kórházban kezelik. Immár megkóstolta a szilvát és a húst is, és azt mondta, soha többé nem szeretne tejet inni. Az orvosok szerint kérdőjeles, hogy behozza-e fejlődésbeli lemaradását, amellett is valószínű, hogy pszichéje maradandó károsodásokat szenvedett, amit komoly pszichiátriai kezeléssel semlehet majd helyrehozni. Az ügy nyilvánosságra kerülésével a Suceava megyei Egészségügyi Igazgatóság vizsgálóbizottságot hozott létre az eset körülményeinek megállapítására. A rendőrség bűnvádi eljárást kezdeményezett Nicolae Parîjnec ellen, akit a lány kísérőjeként közvetlenül felelősnek tartanak a helyzetért. mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk