Itt van Peti András nyilatkozata a repülőtér kifutópályájának felújítása és a Wizz Air távozása ügyében


Fotó: maszol


Egyhangúan elfogadta a Maros Megyei Tanács a Transilvania Nemzetközi Repülőtér kifutópályájának felújítására vonatkozó határozatot, így a nyár elején vagy folyamán ismét teljes kapacitással működhet a reptér – mondta el a Transindexnek Peti András.

A repülőtér igazgatója szerint örvendetes, hogy a megyei tanács tagjai felismerték, nincs helye a reptér kapcsán a politikai csatározásoknak, és a beruházás támogatása egy olyan közös ügy, amelyből mindenki profitálhat. Peti András elmondta, a mai döntés az első és legfontosabb lépés a kifutópálya felújítása ügyében, mert a megyei tanács a reptér tulajdonosaként most elkezdheti beazonosítani az anyagi forrásokat, amelyből a felújítási munkálatokat finanszírozhatja és elindulhat a közbeszerzési eljárás. Ezek lehetnek saját forrásból származó összegek, vagy akár kölcsön.

Peti András elmondta, a WizzAir repülőtársaság heti 42 repülőjárata költözik Kolozsvárra, a kilenc úti cél nem módosult: továbbra is Budapestre, Rómába, Madridba, Londonba, Dortmundba, Baden-Badenbe és a közeli Karlsruheba, valamint Frankfurtba és Párizsba repülhetnek az utasok.


Olvasd el ezt is! Bejelentést tett a Wizz Air a marosvásárhelyi járatok felfüggesztésével kapcsolatosan


 

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk