Koronavírus. Soha nem volt annyi halott a kór miatt egy nap alatt, mint az elmúlt 24 órában


Hatvan nappal az első romániai új típusú koronavírusos fertőzés diagnosztizálása után Romániában ismét emelkedett a Covid-19-megbetegedések és elhalálozások napi száma.

A stratégiai kommunikációs törzs vasárnap déli összegzése szerint az elmúlt 24 órában jegyzett 401 új fertőzéssel 11 036-ra emelkedett a romániai esetek száma, ami 23 százalékos növekedést jelent az elmúlt hét átlagához képest.

Az új fertőzéseket csaknem tízezer elvégzett teszt mutatta ki.

A hivatalos adatok szerint soha nem haltak egy nap alatt annyian bele a kórba, mint az elmúlt 24 órában, amikor 33 új halálesetet jegyeztek. Ezzel 608-ra emelkedett a járvány romániai halálos áldozatainak a száma. További 74 román állampolgár külföldön halt meg a Covid-19-fertőzés következtében.

A megfertőződötteknek immár a 28 százalékát teszik ki azok, akiket gyógyulttá nyilvánítottak. Az elmúlt napon hazaengedett 164 személlyel 3054-en hagyhatták el a kórházat. Jelenleg 236 személyt kezelnek a kórházak intenzív osztályain, eggyel többet, mint szombaton.

Az elmúlt 24 órában tovább apadt az intézményes vagy lakhelyi elkülönítésben levők száma. Jelenleg kevesebb mint 12 ezer személy várja intézményes karanténban és mintegy kétszer annyian otthoni elkülönítésben a vírusfertőzés lappangási idejének leteltét.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk