Óriási adósságok miatt egyes betegek csak krumplipürét kaptak enni a kórházban


A felhalmozott adósság miatt a múlt hét végétől egyes élelmiszer-forgalmazók ideiglenesen nem szállítottak csirkehúst, így a cukorbeteg páciensek csak krumplipürét kaptak ebédre a dévai megyei sürgősségi kórházban, nyilatkozta hétfőn a fekvőbeteg-ápoló intézmény menedzsere, Adina Pera Ştefănie.

A vezető elmondta, a helyzet hétfőn oldódott meg, miután megegyeztek a csirkehúst beszállító vállalkozással, hogy az intézmény kedden rendezi tartozásait a cég felé. Összesen 9 millió lejes elmaradásról van szó.

“A cukorbeteg páciensek különleges étrendjéről van szó, amelyből hiányzott a csirkehús. A probléma megoldódott, a keddi nap folyamán fizetünk” – magyarázta a kórház vezetője.

Hétfőn a Hunyad megyei tanács vezetősége leellenőrizte a dévai kórház helyzetét, tekintve, hogy a megyei önkormányzat alárendeltségébe tartozik az egészségügyi intézmény.

A megyei tanács által küldött közlemény szerint a dévai sürgősségi kórházban nem lesznek bércsökkentések, az ételjegyeket is időben megkapják az alkalmazottak. A közleményben mindenkit arról biztosítottak, hogy a betegek ezentúl megfelelő ebédet kapnak, és a gyógyszeres kezelést is az orvosok által előírt ütemben kapják meg.

A kórház menedzsere elmondta, idén 6 millió lejt kapott az intézmény a megyei tanácstól, és amennyiben pozitív költségvetés-kiigazításra kerül sor, további pénzösszegeket utal ki a megyei tanács számukra.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk