Római-katolikus gimnázium: a DNA megkezdte a szülők kihallgatását. “Egyértelmű megfélemlítés zajlik”


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség felháborítónak tartja, hogy szülőket hallgat ki a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyében – írja a szervezet állásfoglalásában.

‘Az elmúlt három napban a DNA megkezdte a szülők kihallgatását: tanúként hívja be azokat, akik ezelőtt két évvel átíratták gyermekeiket a római katolikus gimnáziumba. Egyértelmű megfélemlítés zajlik a DNA részéről, amely elfogadhatatlan egy jogállamban’ – írja a dokumentumban.

A Kelemen Hunor szövetségi elnök által aláírt hivatalos álláspont szerint ‘jelenleg négyszáz diák nem tudja, hol kezdi meg a 2017-2018-as tanévet. Felháborító, hogy a római katolikus gimnázium működését bírói döntés hiányában megpróbálják ellehetetleníteni, elfogadhatatlan, hogy egy ügyész akarata kell csupán ahhoz, hogy megszűnjön az iskola – jelenleg ugyanis nincs végleges bírói ítélet arról, hogy az iskola létrehozásakor törvényesen jártak-e el, vagy sem’.

‘Arra kérjük a szülőket, hogy ne engedjenek a nyomásnak, félnivalójuk nincs, hiszen ők jóhiszeműen íratták be gyermekeiket az iskolába. Ez a folyamat a DNA hatalommal való visszaélése’ – szögezi le a dokumentum.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk