Szemét-mizéria Marosvásárhelyen: szerződésbontást kezdeményez az önkormányzat


Fotó: Claudiu Maior.

A marosvásárhelyi önkormányzat elégedetlen a városi szemételhordás minőségével, ezért felmondaná a köztisztasági szolgáltatóval kötött egyezményét, a szolgáltatás gyenge minősége miatt.

A marosvásárhelyi képviselőtestület felhatalmazta a polgármestert, hogy jelezze a szerződésbontási szándékot az Ecolect társulás hétfői ülésén.

A pénteki tanácsülésen Soós Zoltán polgármester felszólította Claudiu Maior helyi tanácsost, hogy kerülje a félretájékoztatást, és ne állítsa azt, hogy ő mint a város elöljárója a felelős a kialakult helyzetért, a sokfele fellelhető szeméthegyekért.

Mint ismert, november 5-től kezdődően az Ecolect biztosítja a háztartási hulladék összegyűjtését, 18 másik Maros megyei önkormányzat mellett Marosvásárhely területén is, az általa kiírt tenderen egy kolozsvári cég lett a nyertes. A vállalatnak azonban nem sikerült betartania a szemételszállítási ütemtervet.

A társaságnak most 30 napos türelmi idő áll a rendelkezésére, hogy javítsa szolgáltatása minőségét. Ha nem teszi meg, folytatni lehet a szerződésbontási procedúrát.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk