Földrengés a Juventusnál


Testületileg lemondott a Juventus vezetősége, miután az olasz labdarúgóklub ellen adóügyi vizsgálat indult egy 282 millió eurós, feltételezett könyvelési csalás ügyében.

Távozott tisztségéből Andrea Agnelli elnök, Pavel Nedved alelnök, Maurizio Arrivabene vezérigazgató és az igazgatótanács valamennyi tagja.

A Juventusnál így korszakváltás következik, hiszen Agnelli 2010 májusa óta a klub elnöke. Ebben az időszakban a torinói gárda 18 címet nyert: zsinórban kilencszer volt olasz bajnok, négyszer kupagyőztes, ötször Szuperkupa-győztes, és kétszer (2015-ben és 2017-ben) bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe is.

A nyomozó hatóságok igyekeznek megszerezni a torinói sportszervezet 2018 és 2021 közötti számviteli mérlegét, ugyanis azt gyanítják, hogy az említett időszakban eszközölt 62 játékosátigazolás közül 42 esetében trükközhettek: a tranzakciókkal mesterséges tőkenyereséget könyveltek el, hogy javítsák a klub mérlegét. Azt is vizsgálják, miként fizették Cristiano Ronaldót.

Az ügyészség szerint a legtöbb kérdőjelet az Arthur–Pjanic játékoscsere veti fel, amelynek során az FC Barcelona 60 millió eurót fizetett Pjanic-ért, és 72 milliót bevételezett Arthur Melóért. A nyomozó hatóságok kihallgatták Andrea Agnelli elnököt, Pavel Nedved alelnököt, Fabio Paratici korábbi sportigazgatót, valamint a jelenlegi futballigazgatót, Federico Cherubinit, utóbbit több mint 10 órán át kérdezték az ügyészek a Gazzetta dello Sport szerint.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk