Észak-erdélyi autópálya: 12 hónap, és kész a Marosvásárhely-Marosugra szakasz?


Célirányosan csaknem 40 millió lejjel növelik a közlekedési minisztérium 2016-os költségvetését – az összeget az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely és Marosugra közötti szakaszának megépítéséhez szükséges telekkisajátításokra különítik el.

Ebből a pénzből 801 olyan tulajdonosnak fizetnek majd kártérítést, akiknek a területén áthalad majd a leendő sztráda Maroskeresztúron, Dózsagyörgyben, Marosugrán, Kerelőszentpálon, Nyárádtőn, valamint Marosvásárhelyen.

A Marosvásárhelyt Marosugrával összekötő szakasz 20 kilométer, két részben építik meg.

A Marosvásárhely és Nyárádtő közötti 9,2 kilométer kivitelezésével a Lemacons, Vega 93 és Arcada Company konzorciumát bízták meg, a három gazdasági társaság 179,79 millió lejért vállalta a munkát (az összeghez hozzá kell még számítani az ÁFÁ-t). A szerződést 2015 márciusában írták alá, a kivitelezési idő 12 hónap.

A Nyárádtőt Marosugrával összekötő 10,1 kilométeres autópályaszakaszt a Strabag és a Straco társulása építi meg 251,35 millió lejért (+ÁFA). A kivitelezési idő a Nyárádtőig vezető részhez hasonlóan 12 hónap, a megbízói szerződést tavaly februárban parafálták.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk