Ezt biztosan nem tudtad az ásványvízről


Az ásványvíz volt a legfőbb exportáru az év első felében Hargita megyében. Az ásványvizet a sör, a fabútorok, a faanyag és a rönkfa követte a legnépszerűbb exportcikkek listáján, derült ki a prefektusi kollégium hétfői ülésén ismertetett vámhivatali statisztikából.

Az idézett forrás szerint az első félévben 1.035 exportművelet történt, és a legnépszerűbb kiviteli cikk az ásványvíz volt. Hargita megyéből Kanadába, a Moldovai Köztársaságba, az Amerikai Egyesült Államokba és a Koreai Köztársaságba is került ásványvíz.

Macedóniába sört szállítottak, bútorokat Svájcba, Izraelbe és Kanadába, tűlevelűekből származó faanyagot Szaúd-Arábiába, az Egyesült Arab Emirátusokba, Kuvaitba, Jordániába, Irakba, Ománba, rönkfát pedig Kínába exportáltak.

A megyéből ugyanakkor exportáltak még varrócérnát, valamint különböző alumínium- és acélszerkezeteket, amelyeket az építőiparban használnak fel.

2017 első felében összesen 59.121.664 lej értékben exportáltak árut Hargita megyéből a világ más részeire.

Az importtevékenységgel kapcsolatos adatokat is ismertették, ezek szerint összesen 96.680.981 lejre érkezett áru a megyébe.

A leggyakrabban élelmiszer-ipari csomagolóanyagok, élelmiszer-kiegészítők, varrócérna, papíráru és műanyag cikkek érkeztek Szerbiából, Kínából, Ukrajnából, Törökországból, de az Amerikai Egyesült Államokból és Indiából is vásároltak a Hargita megyei vállalkozások.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk