Brüsszel helyett Zágrábba vitte a GPS


Egy belga nő a Brüsszeltől 75 kilométerre levő településről indult autóval a brüsszeli pályaudvarra egy barátjáért. A GPS utasításait követte, és csak akkor tűnt fel neki, hogy eltévedt, mikor elhagyta Zágrábot.

Brüsszelbe indult otthonából egy belga nő, de csak Zágrábban vette észre, hogy a GPS rossz irányba vezette – jelentette a horvát sajtó hétfőn belga hírportálokra hivatkozva. Sabine Moreau január ötödikén hajnalban Solre-Sur-Sambre településről az onnan mintegy 75 kilométerre lévő brüsszeli pályaudvarra indult egy barátjáért. Hajnalban felkelt, fogta a lánya autóját, bekapcsolta a GPS-t, és beütötte a címet – mesélte a hölgy újságíróknak a Vecernji list ismertetése szerint. A navigációs rendszer azonban hibázott és tervezett úti célja helyett Brüsszel északi negyedébe vezette, onnan pedig egyre távolabb és távolabb.
“Láttam, hogy útközben különféle nyelvű táblák váltakoznak… Aachen, Köln, Frankfurt, de nem foglalkoztam velük, csak hajtottam tovább” – idézte a 67 éves asszony szavait a Novi List horvát napilap. Sabine Németországban kisebb közlekedési balesetet okozott, amiért 300 euró büntetést kell majd fizetnie, de ez sem zavarta meg. Megállapította, hogy pihennie kell, aludt egy keveset, majd folytatta az autózást. Közben a fia aggodalmában riadóztatta a belga rendőrséget, mert anyja nem jelentkezett a telefonhívásokra. A rendőrök öngyilkosságra gyanakodva átkutatták az asszony lakását, de hiába. “Amikor elhagytam a Zágráb táblát, rájöttem, hogy vissza kell fordulnom” – idézi a Jutarnji List is Moreau asszonyt. A belga nő szombaton reggel indult el otthonról, és közel 3000 kilométernyi autózás után hétfőn este érkezett haza – közölték a horvát lapok. MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk