Franciaországi terror – sokkoló hatósági mulasztás


A Jaques Hamel (84) atya torkát elvágó vérengzők egyikét, Adel Kermichet már régóta szemmel tartották: elektronikus nyomkövetőt kellett viselnie és naponta bejelentkeznie a zsaruknál. Ám egészen elképesztő módon a szerkezetet minden délelőtt öt órára kikapcsolták – ebben az időben hajtotta végre a szörnyű támadást. A mártírhalált halt francia papnak az oltár előtt kellett térdepelnie mielőtt végeztek vele. A túszul ejtett nővérek szerint a tettesek még valamilyen muszlim szertartást is tartottak a keresztény templomban. A gyilkosok videóra vették a történteket és most már az ő kilétük is nyilvánosságra került.


Ez a 19 fiú vágta át a francia pap torkát

Az egyiküket Adel Kermichenek hívták és még csak 19 éves volt. Ő fogta a kést az atya torkához, később azonban a rendőrség lelőtte. A hatóságok azt is elmondták, hogy a fiatal terrorista egy bombának látszó tárgyat csatolt magára, és azzal fenyegetőzött, ám a robbanóanyag nem volt valódi.

Kermichet és társát már régóta figyelte a francia rendőrség, azzal a gyanúval, hogy terrorcselekményt tervezhetnek – írja a Daily Mail.


Jacques Hamel atya

Blikk

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk