Itt a bizonyíték! Az oroszok megváltoztathatták az amerikai elnökválasztás eredményét


Nyilvánosságra került az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozás valós mélységeit feltáró titkosszolgálati jelentés. Ez a május 5-én elkészült dokumentum az eddigi legrészletesebb elemzése annak, hogy mekkora volt az orosz beavatkozás valós mértéke a választás előtti hónapban.

A jelentés legfontosabb megállapítása, hogy az orosz katonai hírszerzés sikeresen meghekkelt legalább egy olyan céget, amely szavazógépek hardvereit és az azokhoz való szoftvereket gyártotta. Ezen felül adathalász emailekkel árasztottak el legalább 122 választási biztost és irodát. Szakértők szerint a szavazópolgárok listáinak megszerzése és a rendszerbe való beépülés után az oroszok elvben több módon is megváltoztathatták az eredményeket.

Bár a jelentés abban nem foglal állást, hogy a feltárt orosz bűncselekmények ténylegesen befolyásolták-e a választások végkimenetelét, sőt kifejezetten arról beszél, hogy az orosz hekkelések által okozott valós kár még ismeretlen, annak megemlíti a lehetőségét, hogy az oroszok sikeresen belenyúltak magába a szavazatszámláló rendszerbe is.

444

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk