Késsel támadt rendőrökre egy férfi Franciaországban, lelőtték


Késsel támadt rendőrökre egy férfi ma a dél-franciaországi Cannes egyik rendőrőrse előtt, azt állítva, hogy a “próféta nevében” cselekszik. Az elkövető egy 37 éves algériai állampolgár, aki legálisan tartózkodott Franciaországban. A rendőrök rálőttek, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A megtámadott rendőr golyóálló mellényt viselt, így nem sérült meg – írta a Twitteren Gérald Darmanin belügyminiszter.

A támadó reggel fél 7-kor jelent meg az egyik cannes-i rendőrőrs előtt, kinyitotta az egyik ott parkoló rendőrautó ajtaját, amelyben négy járőrözésre induló rendőr ült. Az elkövető úgy tett, mint aki információt akar kérni a rendőröktől, majd a vezető ülésen ülő rendőrnőt a mellkasán megpróbálta megszúrni, de a golyóálló mellénynek köszönhetően a nő nem sérült meg. A támadó ekkor átsietett a gépkocsi másik oldalára, hogy az anyóülésen ülő másik rendőrnőt próbálja megtámadni. Addigra a hátsó ülésen ülő egyik rendőr elővette a szolgálati fegyverét, és három lövéssel ártalmatlanította a támadót, akit életveszélyes állapotban kórházba szállítottak.

Az ügyben egyelőre a nizzai bűnügyi rendőrség végzi a vizsgálatot, a terrorelhárítási ügyészség közelről figyeli a nyomozást, de egyelőre nem vette át az ügyet.

  • MTI
Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk