Lövöldözés Zürichben – három sérült


Rendőrök 2016. december 19-én a zürichi főpályaudvar közelében működő iszlám központ előtt, ahol ismeretlen tettes lövöldözött, és három embert megsebesített. (MTI/EPA/Ennio Leanza)


Súlyosan megsebesült három felnőtt abban a lövöldözésben, amely hétfő este a zürichi főpályaudvar közelében, egy iszlám központnál történt – adta hírül az SDA svájci hírügynökség megerősítve a korábbi svájci lapértesüléseket.

A rendőrség – szemtanúkra alapozott – közlése szerint egy ismeretlen, 30 év körüli férfi imádkozókra lőtt rá este fél hat körül, majd elmenekült, és késő estig sem sikerült elfogni. Mindhárom sebesült állapota súlyos, valamennyien férfiak: 30, 35 és 56 évesek.

A rendőrség közölte azt is, hogy holttestre bukkant a központtól nem messze, ám hogy van-e összefüggés a halott és a lövöldözés között, arról egyelőre nem nyilatkoztak.

A szóban forgó zürichi iszlám központ részben mecsetként működik. Imádkozás mellett tudományos szemináriumoknak is helyet ad, és feladatai közé tartozik a muszlim kultúra ápolása. Zömmel szomáliaiak látogatják.

Svájcban igen ritkák a fegyveres támadások, jóllehet régi hagyomány, hogy a férfiak megtartják fegyverüket kötelező katonai szolgálatuk után, ennél fogva sok lőfegyver van a lakosság birtokában.

Az alpesi ország 8,3 millió lakosának kétharmada kereszténynek vallja magát, de egyre több a muszlim hitű. Arányuk 5 százalékra emelkedett, nagyrészt a volt Jugoszláviából érkezett bevándorlók miatt. 2009-ben népszavazás tiltotta be újabb minaretek építését az országban.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk