Magyar áldozata is van a müncheni lövöldözésnek


A bajor rendőrség írásos közlése szerint egy magyar állampolgárságú, 2001-ben született fiú is van a pénteki müncheni lövöldözés áldozatai között – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton az MTI-nek. A tárcavezető közölte: a holttestet azonosítása megtörtént.

Hivatalos, írásos közlésben tájékoztatta a bajor rendőrség Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, ugyanis egy magyar állampolgárságú, 2001-ben született fiú is van a pénteki müncheni lövöldözés áldozatai között. A tárcavezető jelezte, a holttest azonosítása megtörtént, illetve kapcsolatban vannak a családdal.

Az ámokfutás kilenc halálos áldozata között német közlések szerint három nő és öt kiskorú van, a 27 sebesült között pedig több gyerek.

Korábbi információk szerint három-három török és koszovói, valamint egy görög állampolgár is életét vesztette.

Angela Merkel sajtónyilatkozatában kormánya nevében kifejezte együttérzését a szeretteiket gyászoló embereknek, és mielőbbi teljes gyógyulást kívánt a sebesülteknek. Hangsúlyozta: „az állam és a biztonsági szervek továbbra is mindent megtesznek minden Németországban élő ember szabadságának és biztonságának megóvásáért”.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk