Terrorista támadás Brüsszelben – sok halott, 2 magyar sebesült


Robbantottak Brüsszelben kedd reggel, legalább 23-an meghaltak. A Zaventem nemzetközi repülőtéren történt detonációk oka egyelőre ismeretlen. Feltehetően öngyilkos merénylők robbantottak. Szemtanúk szerint a robbanások előtt lövések is dördültek. A Le Soir című helyi lap értesülései szerint a robbanások röviddel reggel 8 óra után történtek a repülőtér indulási oldalán, az American Airlines légitársaság irodája közelében. Belgiumban elrendelték a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget. A belga szövetségi ügyészség terrortámadásnak minősítette a történteket.

A brüsszeli robbantásokban két magyar is megsérült

– mondta Nagy Zoltán brüsszeli nagykövet. A brüsszeli magyar nagykövetségnek azonban nincs tudomása arról, hogy a repülőtéren és az uniós negyed közelében történt robbantásoknak magyar halálos áldozatuk is lenne. A támadások nyomán a brüsszeli hatóságok leállították a város életét. Azt kérték az emberektől, hogy mindenki maradjon ott, ahol éppen van, ne legyen mozgás az utcákon, köztereken. Leállt a légi- és a helyi tömegközlekedés is, nem működik a mobiltelefon-hálózat. Franciaországban ezrével vezénylik ki a francia rendőröket a főbb közlekedési csomópontokhoz és a határokra.

Háborúban állunk

– mondta a francia miniszterelnök, Manuel Valls a brüsszeli terrortámadás után. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter azt közölte: az egyébként is szolgálatot teljesítőkön felül 1600 rendőrt vezényelnek még ki a belga határhoz, valamint a főbb közlekedési csomópontokhoz. A belga és a francia médiában is elterjedőben van a hír, hogy lezárják a két ország közös határát. Ezt az információt azonban hivatalos helyről egyelőre nem erősítették meg. hírösszefoglaló

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk