Törökország fenyegeti Németországot!


Törökország védelmi minisztere vasárnap azt kérte Németországtól, hogy tagadja meg a politikai menedékjogot negyven volt török katonától, különben a Berlin engedékenységének kárát láthatják a kétoldalú kapcsolatok.

Arról, hogy a NATO kötelékében Németországban szolgálatot teljesítő negyven török katona politikai menedékjogot kért a német hatóságoktól szombati számában a Der Spiegel című német magazin adott hírt.

“Várakozásaink szerint Németország sohasem fogadja el a menedékkérelmeket” – idézte Fikri Isik török védelmi minisztert az Anadolu nevű török állami hírügynökség. Isik közlése szerint a katonák azt követően folyamodtak kérelmükkel Németországhoz, hogy a török hadsereg menesztette őket.

A Der Spiegel értesülése szerint magas rangú török tisztekről van szó. A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) és a belügyminisztérium közölte, hogy a katonák kérvényével a szokásos ügymenet keretében foglalkoznak majd.

“Nem kétséges, hogy ezeket a katonákat nem küldhetjük vissza Törökországba, ott azonnal börtönbe vetik őket” – idézte a hírmagazin Stephan Mayert, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti (Bundestag) frakciójának belügyi kérdésekkel foglalkozó vezető szakpolitikusát.

Németországban korábban bejelentették, hogy Angela Merkel kancellár február másodikán hivatalos látogatásra Törökországba utazik.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk