Szörnyethalt a világhírű “madárember”


Újabb világhírű szárnyasruhás bázisugró zúzta halálra magát a kínai Tienmen-hegy völgyében, ugyanott, ahol 2013-ban Kováts Viktor, a szárnyasruhás bázisugrás magyar bajnoka halt szörnyet edzés közben.

A kanadai Graham Dickinson holttestét pénteken találták meg egy sziklán a Tienmen-hegy Nemzeti Parkban. A 28 éves férfi távollétét szállásadója jelezte csütörtök reggel a hatóságoknak, amelyek negyven embert küldtek a felkutatására.

Dickinson harmadik helyen végzett a 2016-os szárnyasruhás bázisugró világbajnokságon, amelyet ugyanebben a nemzeti parkban tartottak. A “madárember” engedéllyel, de saját felelősségére edzett a különleges hegyek között, amelyek James Cameron Avatar című filmjében is feltűntek.

Mint a Hszinhua hírügynökség megjegyezte, négy éven belül ez volt a második halálos bázisugrás a Hunan tartományban fekvő nemzeti parkban. 2013 októberében Kováts Viktor háromszoros magyar bajnok az akkori világbajnokságra való edzés közben zuhant a mélybe.

A 33 évesen szerencsétlenül járt magyar extrémsportoló, aki a Facebookon Vick Fearless néven posztolt, a stabil repülésre kifejlesztett, speciális légbeömlő nyílásokkal ellátott szárnyasruhával 700-szor ugrott.

A világbajnokságon a “madáremberek” 700 méter magas, meredek szikláról elrugaszkodva, speciális szárnyasruhájukkal (wingsuit) siklanak a levegőben, mielőtt egy ejtőernyő segítségével földet érnek.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk