Tüntetőkön gázolt át a rendőrségi kisbusz


A Fülöp-szigetek amerikai nagykövetsége előtt tüntető tömegbe hajtott egy rendőrségi kisbusz. A tévéfelvételeken az látható, hogy a kisbusz többször nekimegy a tüntetőknek, miközben nekilódulva, majd tolatva próbál magának utat törni. Eközben a tiltakozók a rendőröktől elorozott gumibotokkal ütik a járművet.

A Fülöp-szigeteki rendőrség 23 tüntetőt vett őrizetbe. „Egyáltalán nem adtunk okot ilyen bánásmódra” – háborgott a tüntetés egyik szervezője az erőszakos feloszlatást után. „Bár az elnök független külpolitikát ígért, a Fülöp-szigeteki rendőrség még mindig az Egyesült Államok talpnyalója” – vélekedett.

A tiltakozók az országban állomásozó amerikai csapatok távozását követelték a tengerparti nagykövetség előtt, és szimpátiájukat fejezték ki a Rodrigo Duterte államfő által ígért független külpolitikával. Eközben Duterte Kínában tartózkodik hivatalos látogatáson, ahol a Dél-kínai-tengeren zajló felségterületi vita miatt feszültté vált kapcsolatokat igyekszik elegyengetni. A Washingtontól eltávolodó új elnök Kínában és Oroszországban lát új szövetségest.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk