Felhívás nagyszabású tüntetésre a marosvásárhelyi katolikus iskoláért!


Mi, a Civilek a Katolikus Iskoláért szülői csoport, lezártuk tüntetéssorozatunkat 2017 augusztus 31-én. A szülői közösség KIÁLTVÁNYában megfogalmazottakat elküldtük, leadtuk és iktattuk az összes érintett intézményhez, 3670 aláírás kíséretében. Abban szeptember 1-t adtuk határidőként a válaszadásra. A zárótüntetésünk kezdeti időpontjáig még mindig nem érkezett válasz sehonnan, csupán a Tanügyminiszter által kommunikált átírat a Nunciushoz, mely a cikluskezdő osztályaink indításának elkésett mivoltáról tudósít.

Éppen ezért, tudván, hogy tovább kell lépnünk a nyomásgyakorlással, zárótüntetésünkre meghívtuk az összes olyan politikai pártot és civil szervezetet, amelyek kinyilvánították gyermekeink és iskolájuk iránti elkötelezettségüket. Megkértük, vegyenek részt aktívan a harcunkban. Másnap, 2017 szeptember 1-re leérkezett Holló László, a STATUS elnöke is. Délelőtt 11-kor tartottunk közös megbeszélést Holló László vezetésével a Deus Providebit Házban, melyre, kérésünknek eleget téve, eljöttek a politikai pártok és a civil szervezetek képviselői. Rövid egyeztetés után arra kérte őket a szülői és tanári közösség, hogy szervezzenek egy nagy méretű tüntetést, még tanévkezdés előtt. Ezen a tüntetésen a gyermekeink sorsának megnyugtató módon való rendezését és a legrövidebb időn belül iskolánk jogi helyzetének tisztázását követeljük az illetékes intézményektől.

Felkérésünkre, a STATUS vállalta a „házigazda” feladatait, az RMDSZ a logisztikát, a többi párt és szervezet a mozgósítást. Ugyanakkor felszólítottunk mindenkit,hogy mellőzzék a politikai megnyilvánulásokat és tartsák tiszteletben, gyermekeinkről van szó!

Ezért, a STATUS által megfogalmazott felhívást közvetítjük tovább, fenntartva a Civilek által szervezett tüntetéssorozat KIÁLTVÁNYát, mely a nagyméretű tüntetés alapját képezi.

Tehát, felkérjük Önöket, benneteket, álljatok mellénk, hogy gyermekeinkért folytatott harcunkat sikerre vihessük!
Azt gondoljuk, történelmi pillanat született szeptember 1-én Marosvásárhelyen, amikor gyermekeink ügyének érdekében összefog minden politikai és nem politikai, magyar és nem magyar szervezet , tiszteletben tartva a szülők kérését, segít nekik, téve mindezt a kereszténység szellemében, ökumenikus összefogással, a Római Katolikus Teológiai Líceum diák és tanárközössége érdekében!

Gyertyáink „csonkig égtek”! Állj mellénk!

2017. szeptember 6-án, szerdán délután 6 órától Maros Megyei Prefektúra épülete előtti téren (Marosvásárhely, Győzelem tér 1. szám).

Tisztelettel a Civilek a Katolikus Iskoláért szülői csoport | Fotó: maszol

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk