Schulz: Merkel hibázott, amikor 2015 szeptemberében beengedte a menekülteket


Angela Merkel német kancellár hibázott, amikor 2015 szeptemberében beengedte Németországba a menekülteket, mert döntésébe nem vonta be az európai partnereket – mondta Martin Schulz szociáldemokrata (SPD) kancellárjelölt vasárnap este Berlinben a kormányfőjelöltek televíziós vitáján.

Hangsúlyozta, hogy Merkel “kész tények elé állította” az uniós partnereket, és ez vezetett oda, hogy Orbán Viktor Magyarországa és Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa “kivonja magát a felelősség alól” és “cserben hagyja Németországot”, holott “sok pénzt fizetünk ezeknek az országoknak”.

Angela Merkel aláhúzta: Martin Schulz is tudja, hogy “Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok”, és “tudtuk, hogy Magyarország nem hajlandó szolidárisan részt venni” a menekültek ellátásában.

Így szeptember 4-én este gyorsan kellett cselekedni a Magyarországon gyalog elindult menekültek ügyében, mert “semmi reményem nem volt abban, hogy Orbán Viktor megváltoztatja hozzáállását” – mondta Angela Merkel.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk