A CEMO megfejti, mire gondol az RMDSZ, amikor “határozott válaszlépéseket” emleget


Fotó: Vass Levente Facebook-oldala


Sajtóközlemények megfogalmazásával nem lehet közösségi érdeket érvényesíteni! – a Civil Elkötelezettség Mozgalom állásfoglalása

Miután a CEMO múlt héten elindította a hatósági eljárást a prefektus ellen és jogi lépéseket kezdeményeztünk a prefektus ellen, hivatallal való visszaélés miatt, az RMDSZ sajtóközleményeket fogalmaz meg és „kemény lépéseket helyez kilátásba”.

Múlt hét szerdán, május 31-én a marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal Közterületfenntartó Igazgatósága elrendelte a kétnyelvű utcanévtáblák leszerelését, pontosabban a magyar nyelvű Dózsa György utcanévtáblák leszerelését.

A törvénytelen lépések hatására, szervezetünk a táblák eltávolításának napján, elindította hatósági eljárását, ezt bejelentettük a sajtónak is.

Vass Levente az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke, parlamenti képviselő az ügy kezdetekor azt állította, hogy beadványt fogalmazott meg a város Polgármesteri Hivatala irányába, amely beadvány múlt hét szerda helyett – május 31- ennek a hétnek az elején, kedden, érkezett meg a hivatalba és került iktatásra, nyilván azért mert a szavak szintjén bejelentett RMDSZ lépéseket csak majdnem egy hét múlva követték tettek.

A táblaleszerelések után Vass Levente azt nyilatkozta a sajtónak, hogy megállította a táblák leszelését (http://marosvasarhelyiradio.ro/…/sikerult-megallitani-a-mag… , http://www.hirado.hu/…/nem-folytatodott-a-magyar-utcanevta…/), mára pedig az RMDSZ ügyvezető elnöksége és a marosvásárhelyi RMDSZ egy újabb nyilatkozatot fogalmazott meg, amelyben azt állítják, hogy amennyiben a prefektus nem vonja vissza a határozatát, „határozott válaszlépéseket helyeznek kilátásba”. Vass Levente szerint leálltak a táblaszerelések, akkor minek határozott „válaszlépésekkel” ámítani a marosvásárhelyi magyar lakosságot? Vagy ez az egész egy nagy megrendezett etnikai konfliktus showműsor, amelynek célja, hogy a román és a magyar politikum hallassa hangját?

Vajon a „határozott válaszlépések” kifejezés alatt mit ért az RMDSZ ügyvezető elnöksége?

1. Megszidják a prefektust?
2. Megisznak egy kávét közösen a prefektussal?
3. Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének önkéntesei felszerelnek új utcanévtáblákat a leszerelt táblák helyére?
4. Nem csinálnak semmit, csupán megfogalmaztak egy újabb RMDSZ közleményt.

Mi a 4-es pontot választjuk (a kommentekben lehet szavazni:))

Nem szeretnénk hazabeszélni vagy szervezetünket egy nem létező piedesztálra helyezni, hiszen eddig is dolgoztunk a kétnyelvű utcanévtáblák ügyén. A táblaleszerelések kapcsán viszont fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy hála az Istennek a lakosság felháborodottságának adott hangot, a magyar közösséget megalázó incidens kapcsán, és az sem mellékes, hogy vannak szervezetek, akik jogi és hatósági lépések kivitelezésével tesznek a táblák elhelyezésével kapcsolatosan és van az RMDSZ, amely konkrét politikai érdekérvényesítésre épülő lépések helyett, sajtóközleményeket fogalmaz meg.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk