Exit-poll: Irány balra!


A Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátorjelöltjeire a választásra jogosultak 45,2%-a szavazott a vasárnapi parlamenti választáson, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) a voksok 21,8%-át, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) a voksok 8,9%-át, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) a szavazatok 6,5%-át szerezte meg, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 6%-os, a Népi Mozgalom Párt (PMP) szintén 6%-os eredményt ért el – derül ki a Városi és Regionális Szociológiai Központ (CURS), valamint az Avangarde szociológiai kutatócsoport, 19 órai adatok alapján készült felmérésének az Antena 3 televízió által ismertetett eredményeiből.

Az Egységes Románia Párt (PRU) szenátori listáira a választópolgárok 2,5%-a, a Szövetségünk Romániáért (ANR) nevű alakulat szenátorjelöltjeire pedig a szavazók 1,10%-a adta a voksát.

A szavazókörzetekből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérés szerint a PSD képviselőjelöltjeire a lakosság 45,5%-a, a PNL listáira 21,7% szavazott. Az USR jelöltjei a voksok 8,5%-át, az RMDSZ 6%-ot, a Népi Mozgalom Párt 6%-ot, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) szintén 6%-ot, a PRU 2,5%-ot, az ANR pedig 1,10%-ot kapott.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk