Házi karanténban a kormány és a PNL szenátusi frakciója


Házi karanténba kerül a kormány valamennyi minisztere, és a kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezető testületének minden tagja, miután a párt egyik szenátorát, aki az elmúlt napokban részt vett a párt politikai döntéshozatalában, koronavírus-fertőzöttnek találták. Ezt Orban Ludovic ügyvivő kormányfő jelentette be kevéssel ezelőtt. Egyúttal tudatta: a fejlemények nyomán nem áll módjában megjelenni a mai kormányalakítási tárgyaláson a Cotroceni-palotában.

A miniszterelnök bejelentette: a kormány egyik protokollvillájába vonul házi karanténba, ahol minden lehetősége meglesz, hogy továbbvigye hivatalát. Arra kérte a kormány tagjait, hogy szigeteljék el magukat, és csakis telefonon, elektronikus úton lépjenek kapcsolatba egymással, munkatársaikkal. Azt is közölte, hogy a kormány minden tagjától és a PNL azon politikusaitól, akik kapcsolatba kerültek fertőzött kollégájukkal, mintát vesznek, amelyen elvégzik a koronavírus-tesztet, és a vizsgálat eredményeit nyilvánosságra hozzák.

A döntés előzménye, hogy az utóbb koronavírussal diagnosztizált Vergil Chiţac szenátor részt vett a párt országos állandó tanácsának ülésén, ezért Orban Ludovic mindenkit felszólított a lakhelyi elszigetelődésre, aki részt vett az említett ülésen. Egyúttal a Nemzeti Liberális Párt teljes felsőházi frakciójának is otthoni karanténba kell vonulnia.

MTI | Agerpres

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk