Johannis-ellenes RMDSZ-kiadvány: „Számunkra jó választás csak egy van”


Udvarhelyszéki választókhoz tervezett eljuttatni az államelnök-választás második fordulójával kapcsolatosan egy iránymutatónak szánt levelet az RMDSZ, írja az erdelyiautonomia blog szerzője. Az nem derül ki a bejegyzésből, hogy a levél végül eljutott-e a címzettekhez. Az erdelyiautonomia.wordpress.com címen a dokumentum munkapéldányát tették közzé, abban Klaus Johannisról egyebek között azt írják: „… a szász származású román ember, aki a nevét is megrománosította, eleve azzal kezdte, hogy megtagadta saját múltját. Továbbá figyelmen kívül hagyva a történelmi tényeket, meggyőződésesen állítja, hogy autonómia, nemhogy Erdélyben, de még a szász székekben sem létezett. Amikor Európa kulturális fővárosa volt Szeben, ő nem engedte, hogy felépülhessen a magyar ház.”

Ezzel szemben a szociáldemokrata Victor Pontáról azt írják, „a koalíciós partner, és személyesen a miniszterelnök is korrekt módon viszonyult a magyarság problémáihoz és az ígért vállalásait teljesítette. Ez fontos dolog, hiszen a székely ember számára az adott szó éppen annyira kötelez, mind az írásos megegyezés. Közösségünk érdeke az, hogy megőrizzük a magyarság érdekképviseletének, az RMDSZ-nek a kormányzati pozícióját”.
Következésképpen, bár hivatalosan az RMDSZ azt javasolta, hogy szavazói „ha mégis élni kívánnak választói jogukkal”, belátásuk szerint szavazzanak, itt tételesen kimondják: „Számunkra jó választás csak egy van. Azt a jelöltet, aki már most arrogánsan viselkedik közösségünkkel szemben, és elutasít minden féle tárgyalást, nem támogathatjuk.” mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk