Maros megyei RMDSZ: Péter Ferenc az új elnök. “Egyre nagyobb a bizalmatlanság”


Péter Ferencet választották pénteken az RMDSZ Maros megyei szervezetének új elnökévé.

A Maros Megyei Tanács elnöke egyetlen jelöltként pályázott a tisztségre, 291 támogató és 10 ellenszavazatot kapott a tisztújító küldöttgyűlésen.

Az új elnök a megyei szervezet megerősítését és a belső feszültségek oldását tartja fő feladatának. Terveiről beszélve hangsúlyozta, változtatni kell a szervezeti struktúrán, “hogy a sok kisebb szervezet helyett legyen egy erős megyei RMDSZ”. Péter Ferenc hozzátette, erősíteni kell a történelmi egyházakkal és a civil társadalommal való együttműködést, és támogatni kell az egyházi iskolákat.

“Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert egyre nagyobb a bizalmatlanság a politikusokkal szemben, közösségépítő munkát kell végeznünk, hogy visszanyerjük a magyarság bizalmát” – mondta az új elnök.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöki tisztsége a parlamenti választásokat követően üresedett meg, Brassai Zsombor lemondásával. Azóta ideiglenesen Péter Ferenc látta el az elnöki teendőket.

A küldöttgyűlés napirendjén a szabályzatfelügyelő, az etikai és az ellenőrző bizottság tagjainak megválasztása, új SZKT-tag választása, valamint az alapszabály módosítása is szerepelt.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk