Új politikai erő alakul, saját frakcióval a bukaresti parlamentben


Új pártot és parlamenti csoportot hoznak létre, jelentette be pénteken Eugen Durbacă parlamenti képviselő, akit csütörtökön Daniel Constantin volt társelnökkel és Mircea Banias képviselővel együtt kizártak a Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE).

Eugen Durbacă hozzátette, hogy nem fogja megóvni az ALDE-ból való kizárását.

“Új pártot építünk. Nekünk, a volt Konzervatív Pártnak a 41 megyéből 36-ban van szervezetünk. Új pártot hozunk létre és új parlamenti csoportot – a három ember, akiket kizártak és még két kollégánk, akiket hamarosan szintén kizárnak – de várunk más képviselőket is, hogy csatlakozzanak hozzánk. Nem dőlt össze a világ, amiért kizártak minket” – mondta Eugen Durbacă, aki azt állítja: tudja, kiket fognak még kizárni a szövetségből, de nem fedi fel kilétüket.

Durbacă elmondta, számított rá, hogy kizárják az ALDE-ból és Călin Popescu Tăriceanu elnök becsapta őt az általa meghozott intézkedésekkel.

“Várható volt kizárásunk. Mi csatlakoztunk a párt döntései ellen a bírósághoz benyújtott óváshoz, amiben statútumellenesnek minősítettük az ALDE kongresszusát, és bíróságon kértük az eredeti két formáció – Konzervatív Párt és a Liberális Reform Párt – visszaállítását. Múlt héten kérték, hogy vonjuk vissza. Persze nem vontunk vissza semmit, mert mi ezt jogosnak tartjuk. Az ALDE vezetőségének gesztusa szerintem nem normális. Nekem Tăriceanu úr, egy 70 éves ember, csalódást okozott. Nem egy komoly ember. Minden lélegzetvételével hazudik” – mondta a volt ALDE képviselő, akit egy hete váltottak le a párt Galac megyei szervezetének éléről.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk