5 halott, 13 sérült, miután egy fekete terepjáró emberek közé hajtott egy forgalmas útkereszteződésben


Fotó: Twitter.

Legalább öt ember meghalt és 13 másik megsérült, miután egy autó gyorsított és gyalogosok közé hajtott szerda este egy forgalmas kereszteződésben a dél-kínai Kuangcsou nagyvárosban, a CNN jelentése szerint.

A közösségi médiában sokak által megosztott és a CNN által geo-taggel ellátott videókon látszik, hogy a jármű, egy fekete terepjáró, két különböző gyalogos-átkelőhelyen is behajt az emberek közé a 19 milliós város egyik forgalmas, előkelő bevásárlónegyedében lévő kereszteződésben.

Egy másik videón, amelyet az állami média is megosztott, az látszik, hogy a sofőr maréknyi pénzt dobál ki a járművéből, miután az út szélére húzott.

A helyi hatóságok közölték, hogy a rendőrség őrizetbe vette a sofőrt, egy 22 éves Guangdong tartománybeli férfit, és az ügyben további vizsgálatok folynak.

Az eset csúcsforgalmi órában történt, amikor sok robogó, autó és gyalogos van az utcákon.

A helyi hatóságok szerint azonnal rendőröket és egészségügyi személyzetet küldtek a helyszínre. Az állami China New Agency által idézett szemtanú szerint a jármű megállás nélkül áthajtott a gyalogosokon a kereszteződésben.

Bár az incidensről a kínai hivatalos média beszámolt, csütörtök reggel nem szerepelt a Weibo, az erősen állami ellenőrzés alatt álló közösségi platform trendi témái között – jegyzi meg a CNN.

NEWS.RO

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk