Bejelentés a marosvásárhelyi tömbházrobbanás helyszínéről


Még pénteken visszatérhetnek lakásukba annak a Hadsereg téri tömbháznak a lakói, amelyben tűz, majd robbanás történt a szerdáról csütörtökre virradó éjszakán, tudatta a Maros megyei prefektúra. Nagy Zsigmond alispán a helyszínen tájékozódott a helyreállítási munkálatok helyzetéről, és megállapította, hogy azokat minden jel szerint még a nap folyamán véglegesíteni tudják az illetékesek, így a lakóházból kitelepített személyek már a lakásukban tölthetik a következő éjszakát.

„Ugyan délelőtt fél 12-kor még nem sikerült helyreállítani a gázszolgáltatást, de valószínűleg erre a délután folyamán sor kerül, így mindenki hazatérhet, mert beindítható a fűtés. Csak a megrongálódott lakrészben nem lesz gáz egyelőre“ – nyilatkozta Nagy Zsigmond. Az alispán szerint az emeleti lakrészek nem károsodtak a robbanás következtében, csak a földszinti két apartman, amelyek szomszédságában történt a szerencsétlenség.

Mint arról beszámoltunk, kigyulladt egy tömbház Marosvásárhelyen a szerdáról csütörtökre virradó éjjel, a tűz miatt robbanás is bekövetkezett. A Hadsereg téren történt a szerencsétlenség, amely miatt 18 személyt kitelepítettek a tűzoltók. Egy személyt kórházba kellett szállítani.

mediatica, fotó: Punctul

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk