Borzalmas baleset után hunyt el a fiatal versenyző


A 27 esztendős Bryan Clauson a szombati motorversenyen szenvedett hatalmas balesetet, amerikai idő szerint hétfő reggel hunyt el.

A versenyző 1989. június 15-én született Kaliforniában és már 22 évesen az Indy Lights sorozat egyik versenyzője volt. Egy évvel később, 2012-ben már az Indy Car futamaiban is érdekelt volt, majd két éven keresztül versenyzett a Nascar Xfinity Seriesben. Itt 26 versenyen vett részt, amelyből két alkalommal a legjobb 10-ben zárta a futamot.

Bryan Clauson a hétvégén a Belleville-i Midget Nationals futamon szerepelt, amely során járművével nagy sebességgel a falnak csapódott. A felrepülő járgány többször is megpördült a pályán, majd az egyik másik versenyző egyenesen Clauson járművébe hajtott bele, amely végül az oldalára dőlve állt meg. A balesetet látva azonnal leintették a futamot, az életéért küzdő 27 esztendős versenyző közel félórára szorult a roncsok közé.

Miután kiszabadították, kritikus állapotban szállították kórházba, ezt követően viszont úgy tűnt, hogy a kezelések hatására már nincs közvetlen életveszélyben. Később azonban napvilágra került a szörnyű hír: a versenyző nem élte túl a borzalmas balesetet, és amerikai idő szerint hétfő reggel elhunyt.

Blikk

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk