Halálra gázolt négy rendőrt egy teherautós


A súlyos baleset Melbourne egyik gyorsforgalmi útján történt még szerda este. A rendőröket egy 41 éves gyorshajtót igazoltattak, amikor a teherauró elgázolta őket. A gyorshajtó lefotózta az elgázolt rendőröket, elmenekült a helyszínről, majd a képeket feltette az internetre. Kiderült, a férfi drogos volt, korábbi ügyei kapcsán pedig már ismerte őt a rendőrség. A balesetet okozó teherautó-sofőr sokkos állapotban van.

A Porsche 911-est vezető 41 éves férfiról kiderítették a rendőrök, hogy tiltott kábítószert fogyasztott, és szerepel a bűnügyi nyilvántartásban – mondta Graham Ashton, Victoria állam rendőrfőnöke.

Olyan súlyos esetre, hogy egy balesetben négy rendőr is életét veszti, korábban nem volt példa az állam történetében – tette hozzá.

Őrizetben van a gyorshajtó és a gázoló teherautó vezetője is, aki a baleset hatásárasokkot kapott, és elvesztette az eszméletét.A rendőrfőnök szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy a teherautó-vezető véletlenül vagy szándékosan gázolta el a rendőröket.

A tragédia 50 perccel azután történt, hogy a rendőrök megállították a gyorshajtót, és a leállósávban igazoltatták. Éppen arról intézkedtek, hogy autóját lefoglalják, amikor a teherautó belehajtott a rendőrautóba, kiperdítette, majd utána a Porschét találta el, és maga alá gyűrte. A rendőrök az álló járművek mellett álltak.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk