Eltűnhetnek a szállodákból a svédasztalos reggelik


Sok minden megváltozhat a szállodai vendégfogadásban a jövőben, miután lecsengett a koronavírus-járvány, és újraindulhat az idegenforgalom: az egyik ilyen a svédasztalos reggelik eltűnése lehet.

A vendégek körében kedvelt szolgáltatás nagyon megnövelné a fertőzés kockázatát, ezért helyette előre kiporciózott reggelit kaphatnak majd a látogatók – írta a Sun cikke alapján az Origo.

A brit lap szerint eltűnhetnek a szobákban elhelyezett minibárok, az extra párnák és takarók is. Ahol ez lehetséges, a kulcsok helyett áttérnek az olyan alkalmazásokra, amelyekkel érintésmentesen, például okostelefonnal lehet kinyitni a szoba ajtaját. A szállodák különböző védőfelszerelésekkel, fertőtlenítőkkel várhatják majd a vendégeket, ellenőrizhetik a testhőmérsékletet, néhányan pedig akár igazolást is kérhetnek arról, hogy az illető nem fertőzött koronavírussal.

A fertőtlenítés is intenzívebbé válik majd a hotelekben, különösen az olyan közösségi helyeken, mint az edzőterem vagy a medencék. Utóbbiakat akár be is zárhatják egy időre. Ezen felül mindenütt arra törekednek majd, hogy a vendégek a lehető legnagyobb távolságot tartsák egymástól, írta még a Sun.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk